Taierea pomilor este o activitate indispensabila care aduce beneficii de ambele parti – pomului  si pomicultorului.

     Pomii fructiferi  vor creste sanatosi si vigurosi cu ramuri puternice si fructe de calitate.

     Unelte necesare pentru intretinerea pomilor fructiferi:

   -       Forfeca special conceputa pentru taierea pomilor fructiferi

   -       Foarfeca telescopica pentru taierea pomilor fructiferi – in special zona de varf (optional)

   -       Scara dubla pentru lucrul la inaltime – scara se va sprijini independent de pom

   -       Fierastrau de mana

Taierea pomilor fructiferi se poate executa in doua perioade ale anului:

-       Luna martie – TAIEREA IN USCAT

-       Luna august – TAIEREA IN VERDE

Perioada propice pentru „taierea in uscat” incepe cu 25 februarie si se incheie inaintea intrarii pomilor fructiferi in vegetatie.

Nerespectarea acestei perioade implica riscuri – ma refer la inceperea taierilor inainte de 25 februarie.

-       Gerul cu temperaturi scazute considerabil, afecteaza rezistenta pomilor fructiferi la boli iar intrarea in vegetatie se va produce intarziat.

-       Cele mai sensibile specii la ger sunt caisul, piersicul, nectarinul si prunul.

Perioada propice pentru „taierea in verde” este incepand cu 25-30 iulie.

-       Aceste taieri vor avea ca scop asigurarea cantitatii necesare de lumina pentru dezvoltarea pomilor fructiferi, eliminand mladitele (lastarii) crescute in anul curent, care incomodeaza dezvoltarea ramurilor  fructifere, ori le umbresc.


Un serviciu oferit de CComment