La cais se usuca varfurile lastarilor si frunzulitele crude. Am citit ca se fac tratamente cu Alcupral din doua in doua saptamani - 5 tratamente. Pe un alt site se mentioneaza ca tratamentele cuprice sunt daunatoare la caisi. Va rog daca putet sa-mi spuneti parerea dumneavoastra.

 

Boala pomilor dumneavoastra se numeste monilioza - "monilia laxa"

Este foarte raspandita si deosebit de periculoasa pentru samburoase. Ataca lastarii si fructele pomilor, se rapandeste relativ repede si poate compromite intreaga productie de fructe; pentru pomii tineri (1-3 ani) poate fi fatala. Lastarii bolnavi trebuie inlaturati prin taiere si distrusi prin ardere.

 

Substantele cuprice nu dauneaza caisului in perioada de vegetatie sau repaus daca sunt respectate recomandarile producatorului.

Tratamentul cu Alcupral este mai mult de prevenire decat de combatere si daca este urmat de perioade ploioase, devine ineficient, asadar va recomand sa combinati pentru un efect curativ garantat produse de contact cu produse sistemice si anume:

 

- Folicur Solo combinat cu Dithane M45

sau

- Orius 25EW combinat cu Dithane M45

 

Daca atacul este pe o suprafata mai mare de 25% din pom va recomand sa adaugati oricarei combinatii de mai sus si un ingrasamant foliar (Cropmax, etc).

 

Tratamentul se va repeta o singura data dupa o perioada cuprinsa intre 7  si 10 zile.

 


Un serviciu oferit de CComment