Am o livada mica de 28 de pomi din diverse specii, mar, par prun, piersic, nectarin, cais, cires, visin, gutui, etc, dar si arbusti ca zmeur, mur, coacaz si goji.

Pomii si arbustii sunt plantati in urma cu 6 ani, deja sunt pe rod toti si sunt foarte multumita de recoltele din anii precedenti.

In fiecare an apar acesti purici verzi care imi dau mari batai de cap in sensul ca trebuie sa stropesc pomii de 4-5 ori ca sa reusesc sa-i inving.

Cunoasteti vreun produs fitosanitar mai nou care sa ma scuteasca de o astfel de munca?

Am folosit Decis si Faster anii trecuti.

 

Afidele sunt foarte raspandite in Romania, cu siguranta apar anual in toate livezile si daca nu sunt combatute ele pot compromite intreaga productie de fructe.

Ataca lastarii tineri, frunzele si fructele, practic este un invadator de temut pentru orice livada.

Frunzele se rasucesc in urma atacului, la fel si lastarii tineri, apoi se ingalbenesc si cad din pom.

Odata cu atacul afidelor, sistemul imunitar se dezechilibreaza, fapt favorizant pentru atacul mai multor boli care pot duce la moartea pomului.

Afidele traiesc in colonii si se inmultesc foarte rapid putand invada intreg pomul daca nu sunt aplicate tratamente corespunzatoare.

Excrementele afidelor sunt bogate in substante zaharoase si se observa cu ochiul liber semanand cu mici picaturi de roua; asadar, la locul atacului, din acest motiv, apar si cateva insecte interesate de aceste mici picaturi dulci, cum ar fi furnicile mentionate de dumneavoastra, albinele, mustele, etc.

Tratament combatere afide - paduchi verzi/maro/gri

Insecticide sistemice (sunt absorbite de pom si otravesc hrana afidelor) - aplicati unul dintre aceste produse:

- Calypso 480 SC

- Actara

- Mospilan


Un serviciu oferit de CComment